Primaria Suceava a achiziționat 2.000 de măști de protecție și a instalat automate cu dezinfectant la toate etajele din instituție, ca măsură de protecție împotriva coronavirusului.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu care a precizat că 1.500 de măști au ajuns la unitățile de învățământ din municipiul Suceava și restul au rămas în primărie. Totodată, edilul a adăugat că au mai fost comandate alte 1.500 de măști de protecție, care vor ajunge până la sfârșitul acestei săptămâni.

El a declarat că în urma discuțiilor purtate cu prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, Primăria Suceava va asigura, dacă va fi nevoie, alimente și apă pentru sucevenii plasați în carantină la domiciliu.

Lungu a precizat că Direcția de Sănătate Publică Suceava a pregătit spații de carantină, care sunt în afara orașului, și că municipalitatea suceveană urmează să închirieze o locație cu cinci-zece camere, unde ar putea fi plasate persoanele suspecte de infecție cu noul coronavirus.

De asemenea, edilul declarat că în cursul zilelor de vineri și sămbătă se va face dezinfecție la sediul Primăriei Suceava cât și la sediul din Burdujeni și că se caută soluții pentru instalarea automatelor cu dezinfectant și în autobuzele TPL.