Polițist sucevean care a luat șpagă de la un gaterist, pus sub acuzare de procurorii DNA

Polițistul Gheorghe Damian din cadrul IPJ Suceava a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Suceava pentru că a luat șpagă de la un gaterist.

Procurorii din cadrul DNA Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28 iunie 2019, față de inculpatul Gheorghe Damian, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Inculpatul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că la data de 25 ianuarie 2016, Gheorghe Damian, în calitate de ofițer de politie judiciară în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a anunțat reprezentanții unei societăți comerciale despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos. Ca urmare a acestui demers, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori au fost mutați de la sediul societății aproximativ 88 de metri cubi de lemn fără documente legale de proveniență.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpatul Gheorghe Damian a primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei.

Articolul precedentDepunere de coroane, marți dimineață, la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare
Articolul următorBotoșăneanul Vaspazian Colban este noul antrenor al Forestei Suceava