Asociațiile de proprietari din Suceava nu vor mai afișa numele proprietarilor pe listele de plată! Veniturile nete obținute de angajații asociației, fără nume, doar funcția și salariul, vizibile pe liste lună de lună!, este anunțul făcut de viceprimarul  Sucevei, Lucian Harşovschi.

Pe 17 decembrie anul trecut, Consiliul Local Suceava a modificat regulamentul de organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari. 

“Pe 17 decembrie am modificat în CL regulamentul de organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari.  Acesta include prevederi referitoare la Registrul general pentru protecţia datelor. Mai exact, pe listele de plată trebuie să nu mai apară numele persoanelor, aşa cum se proceda până acum, când intrai în scara blocului, te uitai pe lista de plată şi vedeai cine locuieşte acolo şi la ce apartament”, a explicat Lucian Harşovschi, viceprimar al municipiului Suceava.

În noul model al listelor de plată care se afișează în scările de bloc nu mai apar numele și prenumele proprietarilor, ci doar numărul apartamentului, dar trebuie să apară salariile nete ale celor din asociație, cu funcția corespunzătoare.

Până acum 20% dintre asociații s-au conformat regulilor și lucrează după tabelul model, în vreme ce restul urmează să o facă.

Sursa: Realitatea de Suceava