În contextul avertizării meteorologice în vigoare, cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă, în zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc se acționează pe toate sectoarele de drum din administrare în vederea menținerii fluenței circulației. Prefectul județului a solicitat drumarilor de la Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc să intervină cu toate utilajele pentru a asigura fluența și desfășurarea traficului rutier fără evenimente, toate cele 22 utilaje dotate cu lamă și răspânditor fiind pe teren.

Pe drumurile naționale din zona de munte a județului se circulă în condiții de iarnă pe un carosabil acoperit cu zăpadă frământată 0-3cm, înregistrându-se și blocaje în zonele Iacobeni și Mestecăniș din cauza unor autotrenuri neechipate corespunzător, fapt ce a impus coordonarea de la fața locului a operațiunilor de intervenție de către șeful SDN Câmpulung Moldovenesc, doamna Liliana Dranca.

De asemenea, în zona de responsabilitate a SDN Suceava se acționează pe căile rutiere acoperite cu strat de zăpadă 1-2cm cu 17 ATB, 6 multifuncționale și 2 buldoexcavatoare cu lamă. Probleme majore s-au manifestat pe DN 17 Ilișești Păltinoasa unde 2 autocamioane transport marfă au derapat pe sensul de urcare și au blocat traficul, făcând aproape imposibilă intervenția utilajelor de deszăpezire (acestea fiind blocate în coloană). La fața locului s-a deplasat pentru coordonarea intervenției, Romeo Caciuc, coordonatorul activității SDN Suceava, în acest moment circulația fiind deblocată parțial.

Având în vedere condițiile meteo și precipitațiile sub formă de ninsoare abundentă, IPJ Suceava a dispus suplimentarea efectivelor de poliție rutieră din teren pentru monitorizarea circulației în condiții de iarnă dar și pentru facilitarea accesului și intervenției utilajelor de deszăpezire.

Până în acest moment nu a fost necesară închiderea unor sectoare de drum.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentCum amenință Rusia după ce Finlanda a devenit membru NATO
Articolul următorRealitatea PLUS a avut dreptate: Filmul exploziv al traseului șpăgii de la aeroport – MOMENTE CHEIE