Noaptea Muzeelor a reprezentat un real succes cele 5 unități muzeale din Suceava care au participat la acest eveniment. 19.033 de vizitatori au trecut pragul instituțiilor de cultură cu această ocazie.

Muzeul Național al Bucovinei, record de vizitatori în Noaptea Muzeelor. Datele centralizare la finalul zilei de 13 mai 2023 – 19.033 vizitatori, pentru cele 5 unități muzeale implicate în eveniment, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Știintele Naturii și Muzeul Etnografic <<Hanul Domnesc>>” .

Cetatea de Scaun a Sucevei a primit aproximativ 7337 vizitatori, mai mult decât dublul numărului înregistrat anul trecut.

„Muzeele noastre au făcut ca orașul să freamete până târziu în noapte. Vizitatori, din Suceava precum și mulți turiști. M-au impresionat vizitatorii veniți în familie, împreună cu copiii. Am asistat la momente deosebite, părinții fiind ghizi pentru cei mici. Adevărate lecții deschise, cu părinții în rolul dascălilor”, a transmis Vicepreședintele CJ Suceava.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentRegele Charles al III-a vizitează România în iunie. Este prima vizită după încoronare
Articolul următorDoi indivizi au promis unui bărbat că-l scapă de închisoare în schimbul a 50.000 de euro. Cei doi au ajuns în arest