Inspectoratul pentru Situații de Urgență(ISU) Suceava a aprobat 15 cereri privind emiterea acordului pentru folosirea focurilor de artificii în noaptea de Revelion.

„Întrucât în perioada Sărbătorilor sunt utilizate jocuri de artificii cu articole pirotehnice, personalul specializat a analizat solicitările primite în acest sens din partea organizatorilor și a eliberat, la nivelul județului Suceava, 15 acorduri”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Recomandări ISU pentru un Revelion în siguranță:

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, trebuie respectate în totalitate instrucțiunile producătorului și verificată integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta este deteriorat se evită utilizarea produsului.

Chiar și pentru materialele care prezintă un nivel de risc foarte scăzut, accesul copiilor este strict interzis.

În cazul în care anumite materiale sunt nefuncționale nu se va încerca reaprinderea lor. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau în alte mijloacele destinate încălzirii.

„Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori (ex: beţişoare bengale, jerbe, granule scânteietoare, şerpi, scântei, pocnitori cu confetti)”, a precizat Alin Găleată.

Nu în ultimul rând, ISU Suceava atrage atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv: respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul, asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență, asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv, instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

Articolul precedentIncendiu de la o afumătoare. O anexă a fost cuprinsă de flăcări
Articolul următorAmenzi în valoare de 200.000 de lei, aplicate de inspectorii ITM Suceava pentru muncă la negru