Moldoveanul liberal Andrei Năstase, propus cetăţean de onoare al Sucevei

Liberalul moldovean Andrei Năstase, primarul ales, dar nevalidat al municipiului Chișinău, va fi propus pentru conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava.

Liberalul moldovean Andrei Năstase, absolvent al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, va fi propus pentru conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu. Proiectul de hotărâre, al cărui iniţiator este primarul, va fi supus votului spre aprobare în şedinţa Consiliului Local din data de 30 mai.

„Noi îl considerăm primarul legitim al Chişinăului. Este un tânăr care se bate în Moldova pentru democraţie şi pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ne-a trimis o caracterizare foarte frumoasă şi stareţul mănăstirii Putna. Pe 30 mai în şedinţa de consiliu voi propune ca Andrei Năstase să primească acest titlu, plecând de la faptul că el a făcut studiile aici în Suceava în 1992. Îi întărim moralul măcar. Cu atât îl sprijinim şi noi în bătălia pe care o are el la Chişinău”, a spus primarul Sucevei, într-o conferinţă de presă.

Andrei Năstase este avocat şi preşedinte al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA). Activitatea publică şi-a început-o în calitate de fondator şi lider al Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, preluând ştafeta mişcării protestatare din 2015. A participat la alegerile din 2016 pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forţelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câştigat în 2018 alegerile pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, iar după invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mişcării de Rezistenţă ACUM.

Articolul precedentAtelier de arheologie experimentală pentru copii, la Muzeul de Istorie
Articolul următorIncendiu la un camion încărcat cu lemne, la Praxia