Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur i-a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, prin care solicită reparea drumurilor naționale aflate in județul Suceava, precum și începerea lucrărilor la Drumul Expres Siret – Suceava – Pașcani și la Autostrada care leagă Moldova de Transilvania.

„Având în vedere că drumurile naționale care tranzitează județul Suceava sunt într-o stare avansată de degradare din cauza fenomenelor de îngheț – dezgheț repetate în iarna 2018-2019, vă rugăm să dispuneți în regim de urgență măsurile necesare pentru reabilitarea DN 2, între localitatea Drăgușeni și vama Siret, DN 29 A, între municipiul Suceava și orașul Dorohoi, DN 2E, între localitățile Păltinoasa și Marginea, DN 17, între municipiile Suceava și Vatra Dornei, în vederea desfășurării traficului rutier în depline condiții de siguranță.Din punct de vedere al dezvoltării rețelelor drumurilor naționale, județul Suceava este vitregit și izolat, populația din zonă fiind nemulțumită că circulația se desfășoară  pe o infrastructură rutieră specifică anilor ’70”, se arată în scrisoarea transmisă de Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat că întârzierea construirii unor rute alternative de transport care să preia traficul de pe DN 2 și de pe DN 17, creează inconveninte care prejudiciază mediul economic și provoacă creșterea numărului de accidente rutiere.

„Ca urmare acestor aspecte, cu respect, vă rugăm în numele locuitorilor județului Suceava, să demarați lucrările pentru drumul Siret expres DX 5, între Siret – Pașcani și a autostrăzii care leagă Moldova de Ardeal”, a transmis Gheorghe Flutur.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va efectua o vizită de lucru în județul Suceava, vineri, 8 martie.  Acesta se va afla la Rădăuți, pe șantierul șoselei de centură a municipiului,  dar va fi prezent și pe șantierul rutei ocolitoare a Sucevei.

Articolul precedentCampanie de prevenire a ocupării fără drept a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități FOTO
Articolul următorSkindred, ultimul cap de afiș confirmat la Bucovina Rock Castle 2019