Atelier de arheologie experimentală pentru copii, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie va organiza în această vară un atelier de arheologie experimentală pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani.

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 24 iunie – 5 iulie 2019, ediția a IV-a a proiectului Artă și Artefacte, proiect care vizează diversificarea paletei cultural-educative și a lecțiilor de istorie pentru publicul tânăr. Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte va fi organizat pe două module. Modul I Cultura Cucuteni este programat în săptămâna 24 – 28 iunie, iar al modul II Cultura Greacă va avea loc în săptămâna 1 – 5 iulie. Programul va fi la alegere, dimineață sau după-amiază, în funcție de opțiunea selectată.

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice.

Înscrierile se realizează în perioada 23 mai – 21 iunie 2019, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, în limita locurilor existente.

Taxa de participare este de 30 lei/modul/copil și include materialele folosite la ateliere: lut pentru olărit, culori acrilice și tempera, instrumente de lucru, pânză pentru costume și diverse accesorii.

Atelierul se va desfășura la Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava, în Sala Pedagogică.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni și Cultura Greacă (noțiuni generale, artă și artefacte, legende și mituri).

Pe parcursul atelierului, copiii vor fi implicați în activități practice: desen, modelaj, pictură, dar și activități interactive: jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaștere.

Proiectul a fost conceput special pentru a permite familiarizarea cu patrimoniul cultural local deținut de Muzeul Bucovinei și ca mijloc de educație alternativă pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani.

Articolul precedentA fost prelungită perioada de depunere a cererilor pentru plățile pentru angajamente de silvomediu
Articolul următorMoldoveanul liberal Andrei Năstase, propus cetăţean de onoare al Sucevei