Un băiat în vârstă de nouă ani din comuna Șcheia, satul Sfântu Ilie, a fost găsit înecat în piscina din curtea locuinței. Acesta se juca în apă împreună cu fratele său.

Marți după-amiază, minorul a intrat în piscina respectivă împreună cu fratele său, în vârstă de 11 ani. Părinții celor doi copii se aflau în locuință și la un moment dat mama acestora a observat că fiul mai mic se află în apă, nemișcat. Aceasta a venit într-un suflet la piscină și l-a scos pe băiat, după care a sunat la SNUAU 112, solicitând intervenția unei ambulanțe.

La fața locului a ajuns un echipaj medical, care a efectuat manevre de resuscitare timp de o oră. Din nefericire, copilul nu a mai putut fi salvat, fiind constatat decesul.

Piscina din curte are înălțimea de 80 cm, diametrul de 370 cm și adâncimea apei de 60 cm.

La fața locului au ajuns și polițiștii. Mama băiatului le-a declarat acestora că fiul său știa să înoate de la vârsta de 4 ani și nu își poate explica ce s-a întâmplat.

Minorul în vârstă de 11 ani care se juca în piscină cu fratele său nu a putut oferi informații cu privire la cele întâmplate, deoarece este diagnosticat cu autism și întârziere mentală.

Trupul neînsuflețit al minorului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

Articolul precedentFOTO Elevii Școlii de Jandarmi Fălticeni l-au omagiat pe voievodul Ștefan cel mare
Articolul următorJudecătorul Cristinel Grosu, numit președinte al Curții de Apel Suceava