Tragedie la Spitalul Municipal Rădăuți. O infirmieră și-a pierdut viața după ce a căzut de pe scări, de la o înălțime de peste doi metri. Accidentul de muncă s-a petrecut luni seară, în timp ce femeia se afla în tura de noapte.

Din cercetări s-a stabilit că femeia de 58 de ani, din municipiul Rădăuți, angajată a Spitalului Municipal Rădăuți începând cu anul 2004, în funcția de infirmieră, se afla luni, în intervalul orar 19.00 – 07.00, în timpul serviciului, ca urmare a planificării lunare.

Potrivit polițiștilor, în jurul orei 20.20, infirmiera s-a deplasat în curtea din spatele spitalului, spre spațiul amenajat special pentru depozitarea deșeurilor periculoase, iar în momentul în care a ajuns în dreptul căii de acces către subsolul spitalului, a căzut de la o diferență de nivel de 2,20 metri, pe beton.

Momentul în care victima a căzut a fost observat de către personalul de pază, care a alertat cadrele medicale aflate în serviciu, victima fiind transportată imediat în camera de primiri urgențe.

Asupra victimei au fost efectuate manevre de resuscitare, fără rezultat, fiind constatat decesul femeii.

Trupul neînsuflețit al acesteia a fost transportat la mortă în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

Up date: Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, susține că, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă, infirmiera a părăsit Compartimentul de Primire Urgențe și s-a deplasat „într-un loc unde nu avea ce să caute, în curtea spitalului, unde este organizat un șantier în lucru”. Acolo femeia ar fi alunecat și a căzut în beciul respectiv, de la o înălțime de peste doi metri.

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că infirmiera s-a împiedicat de o bordură și a căzut în beciul respectiv. Mai mult, Butnariu spune că zona respectivă este slab iluminată.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „ucidere din culpă”.