Sancțiuni în valoare de peste 560.000 de lei, aplicate de polițiștii suceveni în ultima săptămână. Cele mai multe au fost aplicate pentru încălcarea regimului rutier.Polițiștii au reținut 123 de permise de conducere. În perioada 30 iulie – 5 august, la nivelul judeţului Suceava au acţionat  96 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 451 de evenimente,  368 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 225 infracțiuni.De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic zece autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 123 permise de conducere(12 pentru alcool, 49 pentru viteză excesivă și 62 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  24 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1273 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe(952) au fost aplicate la regimul rutier, 136 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 185 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  567.716 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 47.410 lei. În cadrul acțiunilor au fost prinşi în flagrant 21 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  cinci persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate  opt persoane urmărite la nivel naţional.

Articolul precedentAccident provocat de un șofer beat, la Siret
Articolul următorAccident cu cinci victime. O mașină s-a răsturnat într-o râpă