Pagube în valoare de 98 milioane lei, în urma inundațiilor din a doua jumătate a lunii iulie. Joi, prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a convocat, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava(CJSU) pentru a analiza și aproba raportul sinteză privind evaluarea pagubelor produse, în județul Suceava, ca urmare a inundațiilor din perioada 16-31 iulie.

Potrivit raportului prezentat de directorul SGA Suceava, jurist Daniel Drăgoi, au suferit pagube în infrastructură  54 de unități teritorial administrative, cu  117 localități, valoarea totală a distrugerilor evaluate fiind estimată la  97,899 milioane lei.

Astfel, pe teritoriul județului au fost afectate șapte lucrări hidrotehnice ale SGA- lucrări care înseamnă regularizări și  amenajări de râuri, îndiguiri, apărare și consolidare de maluri de ape, valoarea pagubelor SGA fiind de 49,638 milioane lei. Pagubele raportate  de Direcția Județeană Drumuri și Poduri se cifrează la 2,592 milioane lei. Au mai fost afectate trei case,  peste 127 km de drum județean,  drum comunal pe o lungime de  circa 178 de km,  82,4 km de rețea stradală,  135 podețe,  22 punți,  aproximativ 11 km apărări  de mal.

După ședința CJSU, macheta cu centralizarea pagubelor produse în perioada menționată a fost transmisă Ministerului Afacerilor Interne, care o va comunica  Seretariatului General al Guvernului, unde sunt centralizate evaluările  pagubelor pentru care se vor solicita despăgubiri din Fondul de solidaritate al UE.

“Având în vedere și alunecările de teren care ne-au fost semnalate  la Broșteni, Izvoarele Sucevei și  la Ilișești, probleme a căror complexitate determină o altă evaluare decât cea făcută până acum, de către aceste comisii interinstituționale, ne-am propus ca, de săptămâna viitoare, să găsim o soluție – implicând inclusiv UAT-urile-, pentru o sursă de finanțare în vederea expertizării   alunecărilor de teren  și pentru rezolvarea acestor probleme”, a precizat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.

Articolul precedentDorin Goian a obținut licența UEFA A cu nota 9,38
Articolul următorA murit cuscrul lui Traian Băsescu, fostul senator PSD Mihai Radu Pricop