În cursul zilei de 26 decembrie diferența dintre viață și moarte pentru un tânăr de doar 20 de ani au facut-o câinele de urmă ,,COH” și polițistul care îl coordonează.  

 

La data de 26 decembrie 2022 polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr de 20 de ani, cu domiciliul în oraș Dolhasca, sat Siliștea Nouă, a plecat voluntar de la domiciliu la data de 25.12.2022 și nu a mai revenit.

 

Din primele verificări a rezultat faptul că tânărul a avut o serie de nînțelegeri cu iubita sa, iar pe fondul stării emoționale a lăsat și un bilet familiei în care își manifesta intențiile suicidale.

 

În acest context, având în vedere împrejurările îngrijorătoare, polițiștii au organizat ample acțiuni de căutare, contra cronometru, fiecare minut fiind vital pentru prevenirea unei potențiale tragedii. 

 

Au fost constituite echipe de căutare, formate din peste 50 de polițiști, jandarmi din cadrul IJJ Suceava, lucrători silvici și voluntari de pe raza satului Siliștea Nouă, Oraș Dolhasca, în vederea căutării persoanei dispărute, inclusiv în fondul forestier de pe raza satului Siliștea Nouă.

 

            Totodată, a fost solicitat și sprijinul câinelui de urmă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Criminalistic.

COH – câinele polițist de urmă este un exemplar de ciobănesc german de 3 ani și în luna noiembrie 2022 a finalizat activitatea de pregătire și specializare a Centrul Chinologic Sibiu.       Câinele de urmă este coordonat de către un polițist profesionist și devotat din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Criminalistic.

 

           Până la sosirea câinelui de urmă echipele constituite au efectuat activități de căutare în fondul forestier, însă fără rezultat. 

            Ulterior, la data de 26.12.2022, în jurul orei 16:15, după sosirea câinelui de urmă, COH i-a condus pe polițiști aproximativ 5 km în fondul forestier, luând urma persoanei dispărute, iar la un moment dat acesta i-a condus la un grajd care era folosit pentru ținerea animalelor pe timp de vară, unde în incinta acestuia a fost identificat tânărul de 20 de ani, în stare critică.

           Acesta a fost găsit în stare de inconstiență, cu urme de degerături la brațe și picioare, dar cu semne vitale fără a prezenta urme vizibile de violență. 

           A fost solicitată intervenția unui echipaj medical, care a ajuns la fața locului și l-a transportat pe tânărul de 20 ani la Spitalul Județean Suceava, acesta fiind stabilizat.

           Ulterior starea de sănătate a acestuia s-a ameliorat, prognosticul de recuperare fiind pozitiv. 

 

În Sfânta Zi de Crăciun destinul unui om poate merge mai departe și datorită profesionalismului colegului nostru și abilităților lui COH.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentVremea de Revelion. Temperaturi de primăvară, în noaptea dintre ani
Articolul următorCopil pe trotinetă, accidentat de un șofer neatent