Sute de locuri fără taxă oferite la admiterea de toamnă la USV

Câteva de sute de locuri fără taxă la licență și masterat sunt oferite la sesiunea din toamnă de admitere la USV.

Sâptămâna viitoare, luni, 10 septembrie, începe sesiunea din toamnă de admitere la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Sunt scoase la concurs locuri la licenţă, masterat și doctorat la toate cele 10 facultăţi. Locurile sunt atât atât pentru candidaţii români, cât şi pentru etnicii români de pretutindeni. Sunt oferite cele câteva sute de locuri fără taxă rămase de la admiterea din vară.

La licenţă, candidaţii români pot concura pe 297 de locuri bugetate. Unul dintre ele este destinat absolvenților de licee din mediul rural, iar șapte locuri candidaţilor de etnie rromă. La licență sunt și 653 de locuri cu taxă.

Forma de învăţământ la distanţă beneficiază de 300 de locuri, repartizate pe nouă programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, candidații români pot candida pe cele 105 de locuri fără taxă, dintre care nouă pentru candidații de etnie rromă, şi 600 de locuri cu taxă. De asemenea, la programele de conversie profesională mai sunt disponibile 200 de locuri.

În ceea ce priveşte etnicii români de pretutindeni, pentru studiile universitare de licenţă, aceştia beneficiază de 56 de locuri fără taxă, dintre care 17 sunt cu bursă. Oferta educaţională pentru studii de masterat cuprinde 51 de locuri, dintre care 41 sunt cu bursă.

În această sesiune de admitere, Universitatea va avea un centru de înscrieri deschis în incinta Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Chişinău, luni, 10 septembrie.

25 de burse la doctorat

În ceea ce priveşte admiterea la studiile de doctorat, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava scoate la concurs 49 de locuri (dintre care 2 locuri pentru rromi, 25 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 24 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). 12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (10 dintre acestea fiind cu bursă). Acestora li se mai adaugă 70 de locuri cu taxă.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 19 septembrie.

Informaţii detaliate pot fi găsite pe pagina de internet a universității.

Articolul precedentUn șofer a ajuns cu mașina în râul Suceava, la Milișăuți VIDEO
Articolul următorFemeie de 44 de ani din Voievodeasa, batută de două tinere