Descoperire șocantă în curtea unei gospodării din satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor. Un nou-născut a fost găsit mort într-un sac de plastic.

O localnică de 37 de ani, mamă a trei copii, este suspectată că și-ar fi ucis pruncul. Aceasta le-a declarat polițiștilor că a suferit un avort spontan.

Luni după-amiază, polițistul din comună a observat că femeia care era gravidă nu mai are burtă și nici copil. Omul legii a efectuat cercetări și a aflat că aceasta nu a născut la Spitalul Municipal Vatra Dornei și a decis să îi verifice locuința. În curtea casei, polițistul a descoperit un sac de plastic în care se afla trupul neînsuflețit al unui nou-născut.

Femeia a fost condusă la audieri și le-a spus oamenilor legii că a suferit un avort spontan. Aceasta este bănuită că ar mai fi născut alți doi copii pe care i-ar fi îngropat în curtea locuinței.

În cursul zilei de marți la domiciliul femeii au ajuns polițiștii criminaliști. Trupul nou-născutului a fost transportat la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în cursul zilei de marți un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de femeia, care a dobândit calitatea de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 09 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său, femeia în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns. Potrivit anchetatorilor, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.