Rezultatele admiterii de toamnă la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” a prezentat rezultatele sesiunii de admitere din luna septembrie, cumulate cu cele de la sesiunea de vară.

USV a anunțat rezultatele concursului de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă, masterat și doctorat la cele zece facultăţi ale sale. În acest an, USV a scos la concurs, pentru toate formele de învățământ, aproximativ 5000 de locuri. 2.200 au fost locuri bugetate.

Oferta studiilor universitare de licenţă, constând în 42 de programe, a atras un total de 1951 noi studenți. 343 dintre ei sunt etnici români de pretutindeni.

La forma de învăţământ la distanţă (ID) s-au înmatriculat 322 de candidați, repartizați pe 9 programe de studii.

La masterat, la cele 36 de programe s-au înmatriculat 1109 candidați. Dintre ei, 142 sunt etnici români de pretutindeni. Acestora li se adaugă alți 124 noi studenți înmatriculați la programele de conversie profesională.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, unde au fost disponibile 49 de locuri bugetate, s-au înmatriculat 61 de candidați. O nouă sesiune de admitere la doctorat se va desfășura în perioada 24 – 28 septembrie. De asemenea, pentru celelalte programe de studii unde mai există locuri disponibile, un nou modul de admitere se desfășoară în perioada 24 – 26 septembrie.

Articolul precedentLectoratul român de la Cernăuți, număr triplu de cursanți față de anul trecut
Articolul următorAl treilea caz de infecție cu WEST NILE, confirmat la Suceava