Al treilea caz de infecție cu virusul WEST NILE a fost confirmat în această săptămână la Suceava. Potrivit Ministerului Sănătății  în ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care: cinci în București,  trei în județul Iași, câte două cazuri în județele Bacău, Bihor și Dolj și câte un caz în județele Caraș Severin, Prahova, Galați, Vaslui și Suceava.

În județul Suceava au fost diagnosticate cu această infecție trei persoane. Primul caz a fost confirmat la o femeie în vârstă de 70 de ani din Suceava, dar care în ultima perioadă a locuit în comuna Dumbrăveni. Al doilea caz a fost confirmat la o femeie în vârstă de 81 de ani, din comuna Dumbrăveni. Aceasta a fost internată în data de 04 septembrie în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava și a decedat în data de 6 septembrie. Al treilea caz a fost confirmat la un bărbat de 66 de ani, din Siminicea. Pacientul este internat la Spitalul Județean Suceava, starea lui fiind stabilă.

In sezonul 2018, in perioada 2 mai – 19 septembrie s-au inregistrat 216 cazuri de infecție cu virusul West Nile, fiind înregistrate 25 decese. În Suceava a fost înregistrat un deces, șapte in Bucuresti, patru în județul Iași, două în județul Constanța, două în județul Dolj, două în județul Olt, și câte un deces în județele Alba, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman. ” În ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă din păcate în această perioadă s-au înregistrat încă patru decese. Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populatiei sa ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre”, se arată într-o informare transmisă de Ministerul Sănătății.

Articolul precedentRezultatele admiterii de toamnă la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava
Articolul următorPrima ediție a Taberei CreativLit Ipotești