Podul de peste râul Suceava, care face legătura între localitățile Verești și Udești, a fost redat circulației vineri dimineață.

 

 

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prima persoană care a trecut cu mașina pe podul pe care s-au făcut lucrări de consolidare și asfaltare.

Investiția s-a ridicat la suma de 1,6 milioane de lei.

„Mă bucur că s-a finalizat această lucrare, care a durat două luni(de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii septembrie). A fost o lucrare delicată pentru că am fost obligați să găsim firme care să aibă acest dispozitiv de ridicare a tablierului podului, pentru că acesta a cedat. Este vorba de o greutate de 300 de tone și aici a câștigat un consorțiu, o firmă din Suceava și o firmă din Ploiești. Mai mult a fost amplasarea acestui dispozitiv pentru ridicare a tablierului. Lucrarea e de 1,6 milioane de lei. S-a finalizat. Sigur că urmează marcajul și în sfârșit putem să dăm drumul la trafic în această zonă care leagă partea Suceava-Udești-Dolhasca de Verești-Salcea – drumul spre aeroport-Botoșani. Mă bucur că s-au ținut de cuvânt constructorii. Am găsit destul de greu firme care să își asume această responsabilitate. Podul de la Verești e făcut în 1965 are o lungime de 200 de metri și o lățime de 7,5 metri. Capacitatea portantă(vehiculul care ar putea să treacă) e de 60 de tone. Este dimensionat foarte bine pentru utilajele care circulă astăzi în România. Am folosit varianta prin albie destul de bine în această perioadă pentru că altfel oamenii trebuiau să ocolească mult”, a declarat Gheorghe Flutur.