Petiție împotriva eutanasierilor din adăpostul de câini din Suceava

O petiție împotriva eutanasierilor câinilor din adăpostul public din municipiul Suceava a adunat aproape nouă mii de semnături.

Petiția intitulată „Opriți uciderea câinilor din Adăpostul Public Suceava” a fost inițiată de Asociația Multicare Suceava. Marți, 2 iulie, petiția avea 8.970 de semnături dintre cele nouă mii pe care mizează inițiatorii.

„Adăpostul public Suceava, pregătește liste cu câini ocrotiți în adăpost, care vor fi eutanasiați.
Cei vizați sunt câinii bătrîni, bolnavi sau agresivi, a căror singură vină este că au rezistat prea mult în adăpost, câini care au fost agresați, răniți și abandonați tot de oameni. Motivul eutanasierii: depășirea capacității adăpostului. Dar voluntarii din adăpost susțin că programul de adopție în străinătate este în continuă desfășurare! Din păcate, cei care gestionează adăpostul nu fac nimic pentru a atrage cât mai mulți voluntari, nu organizează târguri de adopție și nici nu ușurează procedura de adopție care s-ar putea face direct la adăpost și nu prin depunerea cererii la primărie. Noi vă solicităm o reevaluare a situației câinilor comunitari, încurajarea adoptiei și oprirea eutanasiei de către cei responsabili!”, se arată în textul petiției.

Articolul precedentCod galben de vijelii pentru județul Suceava
Articolul următorProgram non-stop la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava