Stare de alertă în mai multe gări din județul Suceava, după ce un individ a sunat la 112 și a anunțat că în trenul Timișoara-Iași este o bombă. Polițiștii au verificat pasagerii din trenuri și bagajelor acestora. Oamenii legii nu au găsit nimic suspect, fiind vorba despre o alarmă falsă. Aceștia au stabilit că apelul fals a fost făcut de pe raza localității sucevene Pojorâta.

Marți seara, în jurul orei 19.00, s-a primit un apel la 112 prin care o persoană de sex masculin a amenințat că are o bombă asupra sa, în trenul Timișoara- Iași.

Bărbatul a spus că va detona dispozitivul exploziv dacă nu primește o sumă de bani.

Autoritățile sucevene au intrat imediat în alertă și polițiști, pompieri și jandarmi au fost mobilizați în gările din Vatra Dornei și Vama. De asemenea, agenți de poliție au făcut verificări și în gara din Gura Humorului. Polițiștii au urcat în trenurile Timișoara Iași și Iași Timișoara și au explicat că este o alarmă cu bombă. Aceștia au verificat bagajele în timp ce pasagerii au fost coborâți din trenuri și legitimați. Călătorii au povestit că au trecut prin momente de panică, mai ales că printre ei se aflau copii dar și persoane în vârstă. În același timp, agenți de poliție au verificat și persoanele care se aflau pe peronul gării din Gura Humorului, legitimându-le.

Potrivit informațiilor actuale, apelul fals a fost făcut de pe raza localității Pojorâta.

Cum trenurile au fost oprite în gări pentru control s-au înregistrat întârzieri de zeci de minute.

Articolul precedentAlertă cu bombă în trenul Iași-Timișoara. Garnitura, oprită de SRI. Călătorii au fost evacuați după ce un bărbat a amenințat că detonează un dispozitiv exploziv
Articolul următorRădăuți. Un băiețel de patru ani a ajuns la spital după ce a băut antigel