Pe parcursul dimineții zilei de astăzi, 22.11.2021, prefectul județului Suceava a verificat în teren stadiul de pregătire pentru sezonul de iarnă a celor două secții de drumuri naționale care își desfășoară activitatea pe raza județului.

Secția de Drumuri Naționale (SDN)Suceava are în administrare 321,467 km căirutiere, în timp ce Secția de Drumuri Naționale(SDN) Câmpulung Moldovenesc, are în administrare 276,172 km  de drumuri naționale din care 96,925 km drum clasificat ca și drum european.

Pentru buna desfășurare a activității pe timp de iarnă, la nivelul ambelor unități teritoriale subordonate Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași au fost adoptate următoarele măsuri:

  • Întocmirea și avizarea Planului de acțiune pentru menținerea viabilității pe timp de iarnă;
  • Semnarea contractului subsecvent între CNAIR – DRDP Iași și operatori economici pentru prestări servicii de întreținere pe timp de iarnă;
  • Parafarea Programului comun de măsuri între IPJ Suceava și SDN Câmpulung Moldovenesc, respectiv SDN Suceava;
  • Finalizarea montării semnalizărilor rutiere și, parțial, a parazăpezilor;
  • Organizarea serviciului permanent de informare și acțiune, pe schimburi, începând cu data de 01.12.2021.

În cele 4 baze de deszăpezire din cadrul SDN Suceava sunt deja aprovizionate următoarele cantități de material antiderapant : 5.129,93 tone sare (din 12.800 tone planificat), 11,20 tone CaCl2 (din 120 tone planificat)și1.474,47 tone nisip. Pentru intervenția pe sectoarele de drum administrate, SDN Suceava are la dispoziție 12 utilaje proprii și 38 utilaje închiriate care sunt disponibile în orice moment în bazele Suceava, Fălticeni, Ilișești și Rădăuți.

La nivelul  SDN Câmpulung Moldovenesc activitatea de întreținere pe timp de iarnă va fi asigurată în cadrul a 5 baze de deszăpezire și 3 puncte de sprijin, pentru actualul sezon de iarnă fiind planificată aprovizionarea a 15.500 tone sare, 50 tone CaCL2 și 4200 tone nisip. La momentul de față, sunt deja existente în depozite 6058 tone de sare, 890 tone nisip și 17 tone CaCL2.

Pentru intervenția pe sectoarele de drum administrate, SDN Câmpulung Moldovenesc are la dispoziție 11 utilaje proprii și 36 utilaje închiriate (din care 4 utilaje multifuncționale, 20 Auto utilaje special ATB echipate cu lamă și RSP și 8 încărcătoare sunt deja intrate în baze, pregătite pentru intervenție).

Sursa: Realitatea de Suceava