Fetița de un an și jumătate care a suferit arsuri grave în urma incendiului de la Salcea a fost transferată la Iași. Micuța are arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului dar și pe căilor aerine.

Aceasta și frățiorul ei de doi ani și jumătate au ajuns marți după-amiază în stare gravă la Spitalul Județean Suceava după ce un incendiu a izbunit în locuința lor din orașul Salcea.

În momentul izbucnirii incediului minorii se aflau acasă împreună cu mama lor. Femeia a ieșit din cameră pentru câteva minute pentru a le prepara celor mici lapte, moment în care băiețelul a răsturnat din greșeală un suport pentru uscat haine peste sobă, iar hainele s-au aprins. Incendiul nu s-a manifestat decât în camera respectivă, mocnit, cu degajări mari de fum. Până la venirea mamei cei doi micuți au suferit arsuri și s-au intoxicat cu fum.  

 

 

 

Femeia a dat alarma și incendiul a fost stins de vecini, până la sosirea pompierilor. La fața loculului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD, dar și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava. Cei doi minori au fost evacuați din locuință.

Fetița se afla în stop cardio-respirator și avea arsuri pe corp. Cadrele medicale au efectuat manevre de resucitare și au reușit să o facă pe micuță să respire din nou. Băiețelul era și el intoxicat cu fum și prezenta arsuri la nivelul feței și al toracelui. Acesta a fost intubat și stabilizat.

Cei doi copii și mama lor au fost transportați la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Suceava.

Starea gravă a fetiței a impus transferul acesteia la o clinică din Iași. Băiețelul a rămas internat în Spitalul Județean Suceava.

UPDATE: Din nefericire fetița de un an și jumătate s-a stins în drum spre Iași.

Articolul precedentDoi copii în stare gravă după ce au fost intoxicați cu fum, la Salcea
Articolul următorPistol fără acte, descoperit la Vama Siret FOTO