Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret au descoperit în portiera unui autoturism BMW, un pistol marca Tiedmond XR, pentru care proprietarul mașinii nu deținea documente legale.

Asfel, marți, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un cetăţean ucrainean, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, care transporta pe o platformă un autoturism marca BMW înmatriculat în Marea Britanie. Acesta era însoţit de o persoană cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, V.B. în vârstă de 23 de ani, care era proprietarul autoturismului aflat pe platformă.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra celor două autoturisme, a platformei şi persoanelor.

Astfel, a fost descoperit în spaţiul de depozitare al portierei din dreapta faţă a autoturismului BMW, un pistol marca Tiedmond XR, cu un încărcător în care se afla un cartuş fără glonţ, care nu a fost declarat organelor de control şi pentru care tânărul nu deţinea documente de provenienţă şi nici permis de port- armă.

Pistolul, care face parte din categoria armelor neletale, încărcătorul şi cartuşul fără glonţ au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar  proprietarului autoturismului i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Articolul precedentFetița de un an și jumătate din Salcea, transferată la Iași cu arsuri grave VIDEO
Articolul următorExpoziția 12 lumi, organizată de Centrul Ceh la Muzeul de Istorie Suceava