Primăria Suceava a luat măsuri speciale având în vedere epidemia de COVID-19, fiind montate 25 de tuneluri de dezinfecție la unitățile școlare. Totodată, acestea au fost dotate și cu 25 de termometre non-contact.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri că montarea acestor tuneluri de dezinfecție s-a făcut în conformitate cu indicațiile Ministerului Sănătății. Biocidul folosit la dezinfecție a fost achiziționat de Inspectoratul Școlar Județean. Ion Lungu a precizat că, având în vedere faptul că se efectuează în paralel și triaj epidemiologic, elevii cu probleme respiratorii sau cu alergii nu sunt obligați să treacă prin aceste tuneluri, le pot pur și simplu ocoli.

Edilul a precizat că este important ca școlile să respecte suprafețele de 4 mp de elev, doi metri distanțare, circuitele funcționale, ieșirile și intrările să fie separate încât elevii care intră și cei care ies să nu se intersecteze.

Primăria Suceava și Direcția de Sănătate Publică vor face verificări după ce unitățile școlare vor trimite listele cu elevii care trebuie să susțină examenele naționale. Aceștia trebuie să se asigure că pe listele de candidați nu sunt persoane aflate în izolare la domiciliu sau chiar în carantină.

Edilul a subliniat că în ultima săptămână Primăria Suceava a făcut un efort financiar și a alocat școlilor 1,5 milioane de lei pentru a asigura materialele, pentru a plăti utilitățile, pentru a plăti furnizorii care au făcut dezinfecție.