Dieta 3 zile orez, 3 legume, 3 fructe conține elemente nutritive ce te ajută să slăbești ușor și rapid. Este simplu de ținut și nu te înfometează. Cu toate acestea, pentru a-ți păstra sănătatea pe termen lung, specialiștii recomandă să consumi, după această dietă, alimente din toate grupele importante de produse. Află din acest articol cum te ajută dieta de 3 zile cu orez să scapi de kilogramele în plus, care sunt avantajele și dezvantajele sale!

Ce presupune dieta 3 zile orez 3 legume 3 fructe?

Dieta cu orez a fost concepută în 1939 de un cercetător medical al Universității Duke din Statele Unite ale Americii și de atunci a fost folosită cu succes pentru tratarea obezității. Dieta se bazează pe observația Dr. Walter Kempner conform căreia oamenii din regiunile lumii în care se consumă orez ca sursă principală de alimentație, tind să aibă mai puține probleme cu obezitatea, hipertensiunea, bolile de inimă și diabetul.

Dieta originală a fost adaptată de alți medici nutriționiști de la aceeași universitate, Kitty and Robert Rosati, și detaliată în cartea ”The Rice Diet Solution”. Planul de nutriție recomandat de aceștia include, pe lângă alimentație, și un program de exerciții fizice, dar și menținerea unui jurnal de mâncare și meditație, care ajută la gestionarea stresului generat de schimbarea radicală a stilului de viață.

Dieta 3 zile orez, 3 legume, 3 fructe are la bază carbohidrați sănătoși și, de asemenea, este săracă în grăsimi. Legumele, fructele și cerealele bogate în fibre reprezintă cea mai mare parte a dietei, dar există perioade în care trebuie să mănânci doar fructe și cereale, ca o cură de detoxificare. În plus, dieta conține nu doar cele 3 elemente, ci și lactate fără grăsimi.

Alcoolul este complet scos din ecuație.

În prima fază a dietei vei consuma zilnic doar 800 de calorii, ca mai apoi să crești aportul la 1000 de calorii, până în momentul în care obții greutatea dorită. În faza finală de întreținere, vei consuma mai multe calorii, dar dieta va continua să fie săracă în calorii, grăsimi și sare și bogată în fructe, legume și cereale. Este bine de știut faptul că Asociația Americană de Nutriție consideră că este nevoie de consumul a 1.600 de calorii zilnic pentru a avea o nutriție bună. Prin urmare, este necesară o atenție deosebit de mare când începi o dietă atât de restrictivă. 

Citește continuarea pe Divahair.ro

Articolul precedentCodul Rutier a fost modificat
Articolul următorAnimalul surprinzător din România care ucide tot ce întâlnește în cale. E mai periculos ca un urs sau o haită de lupi!