Codul Rutier a fost modificat pe 17 februarie, după ce Guvernul a adoptat hotărârea nr. 130/2023 prin care a fost modificat şi completat Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Noul regulament adoptat de Guvern a adus mai multe schimbări.

Printre noile reguli prevăzute în Codul Rutier este și posibilitatea ca poliţiştii rutieri să poată dispune retragerea permisului de conducere în cazul şoferilor care refuză să fie testaţi pentru alcool sau substanţe interzise.

Poliţiştii de frontieră au de acum posibilitatea să verifice baza de date cu permise de conducere a Ministerului de Interne, la fel ca poliţiştii rutieri.

Codul Rutier prevede faptul că intersecţia cu sens giratoriu reprezintă o intersecție dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale. Noul regulament prevede ca în cazul intersecţiilor cu sens giratoriu şoferii români trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi, având obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

 

 

Articolul precedentAlimentele care te ajută să slăbești și care au calorii negative
Articolul următorDieta 3 zile orez, 3 legume, 3 fructe: Cum funcționează și câte kilograme poți slăbi?