Nu mulți știu care este animalul din România care ucide tot ce întâlnește în cale atunci când ajunge într-o gospodărie. Nu are o talie impresionantă, dar reprezintă un mare deranj pentru cei care locuiesc la curte. În plus, această vietate e aproape imposibil de prins. Acest animal preferă zona de câmpie, este subțire, are membrele scurte și cu gheare lungi, botul ușor turtit și coadă pufoasă. E răspândit în majoritatea Europei, nordul Africii și Asia occidentală.

 

Animalul din România care scoate îi scoate din minți pe cei care trăiesc la curte

Animalul care-i scoate din minți pe sătenii din România este un vânător foarte iscusit și nu are o problemă în a sta ore în șir la pândă după pradă. Are și un avantaj uriaș prin ghearele lungi pe care le folosește pentru a săpa gropi și pentru a se cățăra în copaci, relatează Click.ro.

Principalele victime ale acestui animal sunt păsările, găinile în special. Totodată, o hrană bună pentru sunt și alte păsări mai mari, precum gâștele, dar și animale care pot fugi foarte rapid, precum iepurii sălbatici.

Click! îți spune care este animalul din România care ucide tot ce întâlnește în cale atunci când ajunge într-o gospodărie. Nu are o talie impresionantă, dar reprezintă un mare deranj pentru cei care locuiesc la curte. În plus, această vietate e aproape imposibil de prins. 

Acest animal preferă zona de câmpie, este subțire, are membrele scurte și cu gheare lungi, botul ușor turtit și coadă pufoasă. E răspândit în majoritatea Europei, nordul Africii și Asia occidentală.

Acesta animal se mai hrănește și cu insecte, rozătoare, broaște, șerpi, șopârle sau cârtițe. El poate fi observat de către om, deoarece se pitește în locurile întunecoase, foarte înguste.

Nu mai păstrăm suspanul și vă spunem că este vorba despre dihor, un animal ce reprezintă un adevărat pericol pentru românii care au o curte cu multe viețuitoare.

Dihorul poate face praf o gospodărie

Dihorul are o lungime a trupului de 30–50 cm. Greutatea acestui animal din România variază în funcție de sex. Mascululul ajunge la maturitate în jurul greutății de un kilogram, iar o femelă cântărește la maturitate 650-850 g.

Are auzul și vederea bine dezvoltate, dar mirosul este simțul său cel mai bine antrenat. Dihorul trăiește în sălbăticie între 8 și 10 ani.

Imagine

Chiar dacă are o talie mică, unii oameni se tem să se apropie de el. Totuși, trebuie menționat că dihorul nu reprezintă un pericol adevărat. El nu atacă decât dacă este deranjat din vizuină sau sau dacă este prins într-un colț și se sperie.

Puțini cunosc faptul că acest animal este purtător de boli. Poate infecta prada cu rabie, iar pentru a-l evita, cotețele au nevoie de o plasă măruntă sau temelie din piloni, potrivit agrobiznes.ro

Articolul precedentDieta 3 zile orez, 3 legume, 3 fructe: Cum funcționează și câte kilograme poți slăbi?
Articolul următorCe se întâmplă când tresari în somn? Sigur nu știai asta