Dăncilă: Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Suceava, pe lista proiectelor strategice dezvoltate în parteneriat public-privat

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că linia ferată de mare viteză Ploiești – Suceava va fi inclusă pe lista proiectelor strategice dezvoltate în parteneriat public-privat.

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Suceava va fi inclusă pe lista proiectelor strategice ce vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă.

„O măsură din domeniul investiţiilor pe care o discutăm astăzi se referă la includerea pe lista proiectelor strategice care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat a proiectului privind construcţia liniei ferate de mare viteză Ploieşti – Suceava. Astfel, numărul proiectelor de investiţii strategice pe care le vom demara în parteneriat public-privat ajunge la 22”, a afirmat şefa Executivului.

Ea a detaliat că linia ferată de mare viteză Ploieşti-Suceava va avea o lungime de aproximativ 505 km şi „va reduce semnificativ timpul de legătură dintre Capitală şi principalele oraşe de pe traseu”.

„Totodată, va fi creată şi posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova. Acest proiect strategic de investiţii urmează să fie pregătit în perspectiva atribuirii în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Articolul precedentO bătrână din Bosanci a ajuns la spital cu arsuri grave
Articolul următorPolițist din Vama amenințat cu moartea în timpul unei percheziții