Prefectura Județului Suceava a solicitat  Guvernului României – Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern înaintat luni, 16 iulie, încă 5.460.000 lei pentru pagubele produse de inundații. Banii sunt solicitați din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a convocat din nou, luni 16 iulie, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, pentru a aproba raportul de sinteză în care sunt centralizate alte pagube raportate  după inundații, care se cifrează la 4.787.000 lei. La acestea  se adaugă  pagubele produse pe drumuri județene, inclusiv cele provocate de alunecările de teren de pe  Trans Rarău.  Guvernul României a aprobat deja, săptămâna trecută, suma de 5.483.000 lei  solicitată  de Prefectură pentru reparații la drumurile județene afectate de inundații.

Săptămâna trecută, tot printr-un proiect de Hotărâre de Guvern,  Prefectura Suceava a mai solicitat Guvernului 36.445.000 lei, sumă necesară  pentru remedierea distrugerilor provocate de inundații în infrastructura județului Suceava.  În perioadele 13-15 iunie, 22 iunie, 28-30 iunie și 1-10 iulie, pe teritoriul judeţului Suceava, au căzut precipitații deosebit de abundente, de peste 70 litri pe metru pătrat. Acestea au  provocat „viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistriţa şi Moldova, cu precădere pe afluenţii acestora, producând distrugeri importante infrastructurii şi gospodăriilor, care au dus la grave disfuncţionalităţi economice şi sociale”. Ploile abundente şi viiturile create au produs pagube în 62 de unităţi administrativ-teritoriale, din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Suceava.

Articolul precedentUn șofer a încercat să evite coliziunea cu o mașină și a intrat cu autoutilitara într-un gard din beton
Articolul următor250 studenți ai USV vor beneficia de stagii de practică plătite din fonduri europene