Peste 30 de polițiști suceveni au participat la o razie de amplore în seara precedentă. Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de siguranță publică în contextul derulării evenimentului „Zilele Sucevei”. Au fost aplicate aproape 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 40.000 lei

În cadrul acțiunii s-a urmărit creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale, acțiunile desfășurându-se în data de 22/ 23 iunie, între orele 20.00 – 04.00,  în principalele zone cu risc.

La razie au participat  32 de polițiști, opt polițiști rutieri, 20 de ordine publică și patru din structurile judiciare. Au fost folosite 16 autospeciale de poliție și au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.285 lei. Au fost reținute zece permise de conducere, din care patru pentru alcool, trei pentru viteză, două pentru depășiri neregulamentare și una alte abateri. Au fost retrase 11 certificate de înmatriculare din care cinci pentru lipsă ITP, trei pentru lipsă RCA și trei pentru alte abateri. Au fost constatate în flagrant opt infracțiuni.

Sâmbătă, în jurul orei 22.00, a fost identificat și oprit pentru control un autoturism care se deplasa din direcţia satului Poieni, comuna Udești spre localitatea Chilișeni, pe DJ208A, la volanul căruia se afla un tânăr de 26 ani, din satul Chilișeni, comuna Udești. Procedându-se la verificarea conducâtorului auto în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

După aproximativ jumătate de oră, la intersecția dintre DJ 178A cu DJ 178D, în localitatea Soloneț, comuna Todirești, a fost identificat și oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani din comuna Comănești. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

În jurul orei 23.20, pe DC67 din localitatea Poieni, comuna Udeşti, a fost identificat și oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 51 ani din comuna Udeşti. În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că cel în cauză avea o concentraţie alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

După aproximativ 25 de minute, pe DC 72, de pe raza localității Ștroiești,  a fost identificat și oprit în trafic autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Stroiești. Conducătorul auto a prezentat documentele autoturismului,  și le-a spus polițiștilor că nu deține permis de conducere, întrucat îl are suspendat din luna mai a anului 2019 și nici nu are asupra sa cartea de identitate.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române cu privire la conducătorul auto, rezultând faptul că acesta figurează ca având permisul de conducere reținut. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

În jurul orei 00.30, a fost identificat autovehiculul, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. În urma efectuării semnalelor regulamentare de oprire luminoase și sonore, conducătorul auto nu s-a conformat, drept pentru care s-a procedat la urmărirea și blocarea în trafic vehiculului. La volan a fost identificat un bărbat de 36 ani din comuna Pătrăuți. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou  Suceava, unde, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, s-a procedat la verificarea în baza de date națională a poliției, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere. Individul s-a ales cu dosar penal și față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

În jurul orei 03.20, pe stra Grigore Alexandru Ghica, din municipiul Suceava, a fost identificat în trafic și oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, din municipiul Suceava. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,49 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou  Suceava, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Articolul precedentUn bărbat și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu căruța într-o râpă
Articolul următorSuceava, pe locul întâi în țară la numărul cazurilor de rujeolă