VIDEO Dan Barna s-a întâlnit, la Moldovița, cu activiștii care luptă împotriva tăierilor ilegale de pădure

Candidatul Alianței USR Plus la președinția României, Dan Barna, a participat la Moldovița ieri, 17 octombrie, la o întâlnire cu activiști de mediu și cu locuitori ai zonei care luptă împotriva tăierilor ilegale de păduri.

Vizita propriu-zisă a fost împiedicată cu 4-5 km mai jos de locul în care au avut loc masive tăieri ilegale de lemn, pentru că autoritățile locale au ordonat închiderea barierei de acces în pădure, implicit ascunderea urmelor incriminatoare de privirile curioșilor.

Cu această ocazie, Dan Barna a mai subliniat că „ce se întâmplă în țara noastră este un furt organizat patronat de statul român. Este o realitate amară. De 30 de ani vedem cum ne dispar pădurile și masivele muntoase sunt jumulite de către o clasă politică iresponsabilă”. Totodată, Dan Barna a subliniat că va susține dezvoltarea unui sistem complet de monitorizare și control pentru tăierile de pădure, prin reactivarea aplicației „Inspectorul Pădurii” și prin mecanisme de trasabilitate a masei lemnoase, de la tăiere, până la punctul de exploatare.

Dan Barna a mai afirmat că subiectul tăierilor ilegale de pădure trebuie abordat în ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării.

http://https://www.youtube.com/watch?v=nTW3t_ngRDw