Tânărul de 20 de ani din comuna Marginea a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Miercuri, polițiștii din cadrul SPR3 Marginea au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la comiterea unui furt pe raza comunei Dornești.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului unde l-au găsit pe apelant, un bărbat de 58 de ani, din comuna Dornești.

Bărbatul le-a povestit polițiștilor că miercuri dimineață, în jurul orei 08.50, a auzit afară zgomote, respectiv cum cineva a bătut în ușa și geamurile locuinței. Imediat, acesta a verificat camerele de supraveghere, observând cum în curte a intrat un tânăr, iar din una dintre anexele gospodărești a luat o scară, după care s-a îndreptat către locuință, întrând în aceasta prin ștablatul degradat ca urmare a producerii unui incendiu.

În urma măsurilor întreprinse individul bănuit de comiterea faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 ani, din comuna Marginea.

„Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că acesta se află în stare de recidivă, fiind condamnat anterior pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” și reținut la data de 05 octombrie de către Poliția municipiului Suceava, față de el fiind dispusă anterior măsura controlului judiciar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pe o perioadă de 60 zile în perioada 06 octombrie – 04 decembrie”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Individul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și s-a ales cu dosar penal privind „tentativă la infracțiunea de furt calificat”.