VIDEO Cum s-a produs accidentul mortal provocat de fostul șef al RNP, Valerian Solovăstru

Realitatea de Suceava a obținut înregistrarea de pe camera de supraveghere a accidentului rutier mortal provocat de fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Valerian Solovăstru.

Accidentul s-a produs săptămâna trecută, marți, 31 iulie. Aflat la volanul unui autoturism BMW X5, Valerian Solovăstru a lovit în plin o fetiță de 12 ani aflată pe trecerea de pietoni.

S-a întâmplat în comuna Ilișești din județul Suceava. Fost director general al Regiei Naționale a Pădurilor în perioada 2009 – 2012, Valerian Solovăstru ocupă acum funcția de director tehnic al Direcției Silvice Suceava. În după-amiaza zilei de 31 iulie se întorcea acasă, la Câmpulung Moldovenesc.

Pe imaginile suprinse de camere de supravghere se poate observa cum trei fete se apropie de trecerea de pietoni. Autoturismul care circula pe prima bandă oprește pentru a le acorda prioritate.

În zona respectivă este impusă o restricție de 30 km/h.

Văzând că mașina oprește, fetele se asigură doar din dreapta și se angajează în traversarea DN17. Prima dintre fete este lovită în plin de autoturismul BMW care circula cu viteză pe banda a doua. Fata a fost transportată la spital, unde s-a pronunțat decesul.

Victima, Albertina R., era legitimată la Clubul Sportiv Municipal Suceava, Secția Atletism. Ea era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III.

După accident, Valerian Solovăstru a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore. Ulterior a fost eliberat și este cercetat sub control judiciar pentru ucidere din culpă.

Articolul precedentVIDEO Atenție, șoferi! Se asfaltează pe DN17, în Pasul Mestecăniș
Articolul următorAmendă în valoare de 2.000 de lei pentru transport ilegal de lemne