VIDEO Bioenergy cere majorarea tarifului gigacaloriei la sursă, de la 116 la 196,5 lei

Compania Bioenergy Suceava cere Consiliului Local majorarea tarifului de producție a gigacaloriei de la 116 la 196,5 lei.

Bioenergy Suceava solicită Consiliului Local să aprobe majorararea tarifului de producere a gigacaloriei de la 116 la 196,5 lei. Motivul este faptul că societatea funcționează pe pierder. Majorarea ar determina o creștere totală a tarifului gigacaloriei de la 300 la aproximativ 460 de lei. În prezent, populația plătește 240 de lei pentru gigacalorie. Diferența ar urma să fie acoperită fie prin subvenții de la bugetul local, fie prin majorarea prețului la populație.

Acționarul majoritar al societăților Bioenergy și Thermonet Suceava, Adrian Bodea, a anunțat că solicită Consiliului Local Suceava majorarea tarifului de producție al gigacaloriei de la 116 la 196,5 lei. Adrian Bodea și-a motivat cererea explicând că societatea Bioenergy funcționează în pierdere de doi ani, după ce guvernul a schimbat regulile de acordare a certificatelor verzi.

Adrian Bodea susține că în cazul în care majorarea nu va fi aprobată începând din 15 octombrie, societatea nu își va mai putea continua activitatea. Asta în condițiile în care firma ar acumula pierderi de 40.000 de lei pe zi.

Majorarea ar determina o creștere totală a tarifului de producție, transport, distribuție și furnizare a gigacaloriei. Tariful ar ajunge de la 300 la aproximativ 460 de lei. În prezent populația plătește 240 de lei pe gigacalorie. Majorarea tarifului ar urma să fie acoperită fie din subvenții de la bugetul local, fie prin majorarea prețului la populație.

Articolul precedentUn tânăr a plătit 3.000 de euro în bancnote suvenir, la o sală de jocuri
Articolul următorFOTO Foresta câștigă restanța cu FC Botoșani II și urcă pe locul cinci în clasment