Duminică, în prima zi a reluării trenului Intercity (IC) Suceava – București ”Ștefan cel Mare”, acesta a avut o întârziere de 118 de minute.

Trenul IC 552 a plecat din Suceava la 5.42, însă în zona Dolhasca locomotiva s-a stricat. Trenul a ajuns cu o întârziere de peste 90 de minute la Pașcani, de unde a preluat ramura de Iași, evident și ea întârziată din cauza problemei garniturii de la Suceava.

Întârzierea s-a accentuat, astfel că trenul a ajuns la București Nord cu o întârziere de două ore, 118 minute, conform INFOFER.

Acest tren plecat de la Suceava în dimineața zilei de 11 decembrie este primul IC de la Suceava după o pauză de opt ani. Rangul a fost scos de CFR Călători în ultimii ani și reintrodus de la Noul Mers al Trenurilor, adică de duminică, 11 decembrie.

Conform Noului Mers al Trenurilor, IC 552 pleacă de la Suceava la 5.45 și ar trebui să sosească la București Nord la 11.30, după cinci ore și 45 de minute. Viteza maximă pe acest traseu, de 140 km/oră, va fi atinsă între București Nord și Crivina (Prahova).

Perechea, trenul InterCity ”Ștefan cel Mare”, va pleca din București la 17.22 și ar urma să ajungă la Suceava în cinci ore și 40 de minute.

Trenurile IC sunt mai scumpe cu 15% față de cele IR și vor avea obligatoriu și clasa I și serviciu de vagon restaurant.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentSucevean mort într-un accident, în timp ce era urmărit de polițiștii bistrițeni! Cu o zi înainte l-a ușurat pe un bătrân de 10.000 lei prin metoda „accidentul”
Articolul următorElev de 17 ani, găsit spânzurat într-o pădure dintr-o localitate suceveană