sursă foto Adevărul

Tragedia s-a petrecut miercuri pe un drum forestier. Bărbatul de 34 de ani din satul Gropeni, comuna Bălcăuți, a murit după ce a fost prins sub încărcătura de lemne.

Miercuri, în jurul orei 12.00, tânărul s-a deplasat în pădurea de pe raza comunei Zamostea, cu un atelaj hipo și a achiziționat de la pădurar doi mc de lemn, pe care i-a încărcat în căruță, asigurând încărcătura.

Ulterior, acesta s-a deplasat spre localitatea Șerbăuți, circulând pe drumuri forestiere. După ce a parcurs aproximativ doi km, el a ajuns într-o zonă cu denivelări acoperite de bălți în care atelajul s-a răsturnat în partea stângă a direcției de deplasare.

Victima nu a reușit să sară din atelaj întrucât s-a agățat cu piciorul drept de hățuri și a fost prinsă cu membrele și corpul sub încărcătura de lemne.

În jurul orei 14.30, pădurarul l-a găsit pe tânăr în stare de inconștiență și a sunat imediat la SNUAU 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD. Din nefericire cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru victimă, fiind constatat decesul.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă.