Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un tânăr din comuna Satu Mare care a furat mai multe autoturisme de pe raza municipiului Rădăuți.

Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată, miercuri dimineață, prin apel 112, de către un bărbat de 33 ani, din municipiul Rădăuți, cu privire la faptul că persoane necunoscute, în perioada 07 – 08 mai, i-au sustras autoturismul marca Volkswagen Golf, ce se afla în parcarea amenajată din zona blocului unde locuiește.

Păgubitul le-a spus polițiștilor că a lăsat cheia mașinii în interior, a acționat butonul pentru asigurarea portierelor, după care a închis portiera stângă, fără a verifica dacă și portiera dreapta față a fost asigurată. Valoarea autoturismului sustras a fost aproximată de persoana vătămată la circa 4.500 euro.

În urma măsurilor operative întreprinse a fost identificat autorul furtului, în persoana lui Gheorghe Gabriel S., de 22 ani, din comuna Satu Mare.

Polițiștii au stabilit că tânărul este și autorul furtului comis în noaptea de 14 spre 15 februarie, când a sustras un autoturism marca Mercedes Benz, aparținând unui bărbat din municipiul Rădăuți.

Autoturismul se afla parcat pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți. Tânărul, profitând că portierele nu erau asigurate și folosind cheia de rezervă din torpedou, a furat vehiculul pe care l-a condus fără a poseda permis de conducere din municipiul Rădăuţi până în comuna Gălăneşti, unde l-a abandonat.

Polițiștii au stabilit că Gheorghe Gabriel S. este autorul furtului comis în noaptea de 07 spre 08 aprilie, când a pătruns într-un autoturism marca Ford,  de unde a sustras suma de 150 euro şi două carduri.

De asemenea în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul este autorul furtului comis la începutul lunii aprilie, când a sustras din curtea unui imobil nelocuit de pe strada Ion Nistor, din municipiul Rădăuţi, un  autoturism marca Volkswagen Golf 4 neînmatriculat. Vehiculul respectiv aparține unui bărbat din comuna Rediu, județul Iași. Tânărul, folosind cheia originală sustrasă din imobil, a furat autovehiculul respectiv. Ulterior acesta a vândut mașina unei persoane de pe raza oraşului Salcea.

Polițiștii au stabilit că tot el a furat, în noaptea de 7 spre 08 mai, un portmoneu dintr-un autoturism, parcat pe o stradă din municipiul Rădăuți. În portofel se aflau certificatul de înmatriculare al autoturismului, un card şi 20 euro.

Gheorghe Gabriel S. a fost reținut pentru de 24 de ore, acesta fiind condus sub escortă şi depus în arestul IPJ Suceava. Acesta urmează să fie prezentat joi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducea unui autovehicul fără permis de conducere.

Articolul precedentUn tânăr a decedat după ce a fost prins sub o căruță încărcată cu lemne
Articolul următorDoi minori au provocat un incendiu la o gospodărie din Horodnic de Sus VIDEO