Gospodăria aparține unui bărbat de 31 de ani, din Horodnic de Sus, plecat la muncă în Marea Britanie.  

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Horodnic de Sus, au intervenit miercuri după-amiază cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din comuna Horodnic de Sus.

 

 

 

 

La sosirea echipajelor, ardea o magazie construită din lemn, cu pericol de propagare la vecinătăți. În urma incendiului au ars acoperișul magaziei pe 75 mp și 30 de snopi de strujeni, depozitați lângă casa de locuit. S-au degradat pereții magaziei pe 40 mp și podul acesteia pe 20 mp.

 

 

 

 

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că vinovaţi de producerea incendiului se fac doi minori de 13 ani, localnici.

 

 

 

 

În cursul zilei de miercuri, cei doi au cumpărat de la un magazin din localitate două pachete de chibrituri, iar când au ajuns în dreptul imobilului respectiv au aprins şi aruncat în curtea acestuia o țigară aprinsă și mai multe beţe de chibrituri, astfel luând foc plantele furajere aflate lângă peretele anexei, ulterior incendiul propagându-se atât la pereţii şi acoperişul anexei. Băieții s-au speriat când au văzut flăcările și au au fugit la domiciliu.

Polițiștii efectuează în cauză cercetări față de cei doi minori, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

Articolul precedentRădăuți. Hoț de mașini, reținut de polițiști
Articolul următorȚigări găsite ascunse în podeaua unei mașini, în Vama Siret