Bogdan Bănică, polițist criminalist în Suceava și vicepreședinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, își îndeamnă colegii din țară să susțină protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova.

Criminalistul a scris într-o postare pe pagina sa de facebook că înainte de a fi polițist este român. „Înainte de a fi polițist sunt bucovinean, sucevean, un simplu cetățean al acestei țări revoltat de ignoranța conducătorilor, indignat de rânjetul sarcastic al celor ce ne-au umilit la propriu ani în șir, încurajați de indiferența și neimplicarea noastră. Iar când un seamăn reușește, într-un mod cât se poate de inedit, să atragă atenția cu privire la una dintre problemele reale ale societății, nu pot rămâne impasibil. Voi spune DA provocării lansate de Ștefan Mandachi, aceea de a ne opri din orice activitate profesională pe 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute.Doar că nouă, polițiști fiind, ne este mai greu să facem acest lucru în condițiile impuse de „calitatea” de funcționar public cu statut special. Propun însă altceva: ATENȚIE! Fiecare polițist beneficiază, în timpul programului de lucru, de 20 de minute pauză de masă. Ce-ar fi ca toți polițiștii din această țară să-și ia pauza de masă vineri, 15 martie, fix la ora 15.00?Nimic ilegal. Doar că astfel ne vom putea manifesta și noi, angajații Ministerului Afacerilor Interne, nemulțumirea generalizată, astfel vom putea fi alaturi de un român cu inițiativă.  Dacă și tu, polițist român, îți dorești ca România să aibă autostrăzi, hai să ne unim. #Șîeu vreau autostrăzi în România…măcar una în Moldova!  Vineri, 15 martie, ne luăm pauza de masă la ora 15.00”, a scris Bogdan Bănică pe facebook.

Supărat că în Moldova nu există nici un kilometru de autostradă, omul de afaceri sucevean a luat inițiativa și a construit simbolic primul metru de autostradă din județul Suceava.

Astfel, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni s-a construit primul metru de autostradă, care va fi inaugurat în data de 15 martie, de la ora 15.00.

Pe 15 martie, la ora inaugurării, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din Moldova, Ștefan Mandachi va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA. În plus, se va autosuspenda din profesia de avocat pentru un an de zile, în semn de protest pentru toți avocații care nu pot să-și reprezinte clienții din țară, deoarece nu au pe unde să circule.

Ștefan Mandachi invită pe toată lumea să i se alăture în acest demers și îi provoacă pe oamenii de afaceri cunoscuți să facă și ei același lucru, dorindu-și ca apelul său să se propage în rândul românilor prin intermediul unui mecanism simplu. Fiecare susținător al demersului este încurajat să provoace alte trei persoane care să se alăture manifestului, de la companii mari, la oameni de afaceri sau angajați. Ștefan Mandachi i-a provocat pe oamenii de afaceri Gigi Becali, Ion Țiriac și Viorel Cataramă.

Omul de afaceri, Viorel Cataramă a acceptat provocarea lui Ștefan Mandachi și în data de 15 martie va fi la Suceava.

„Răspund bucuros la provocarea lui Ștefan Mandachi pentru AUTOSTRADĂ. Pe 15 martie voi fi la Suceava, iar la ora 15:00 cei 1.000 de angajați ai firmelor mele își vor întrerupe activitățile pentru 15 minute. Îi provoc pe antreprenorii Dumitru Balan – Botoșani, Adrian Ioan Marginea – Cluj-Napoca și Daniel Costas – Oradea să se alăture.#şîeu vreau AUTOSTRĂZI în România, vă invit să faceți la fel!”, este mesajul transmis de Viorel Cataramă, pe pagina sa de facebook.

Protestul inițiat de omul de afaceri sucevean se extinde pe zi ce trece. Atât transportatorii cât și două firme  din Prahova au anunțat întreruperea activității pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15.00.

Articolul precedentVIDEO Gospodărie în flăcări după ce proprietarii au făcut un foc în grădină
Articolul următorVIDEO Hala unui gater din Frătăuții Noi, distrusă de un incendiu