Lăsat nesupravegheat, un băiat de opt ani s-a jucat cu chibriturile și a incendiat o anexă din gospodărie. Pagubele au fost estimate la aproximativ 10.000 de lei.

 

 

 

 

 

Incendiul a avut loc în satul Slatina, comuna Slatina, în gospodăria unui bărbat de 58 de ani. Vineri dimineață, copilul în vârstă de opt ani s-a jucat cu chibriturile în șura gospodăriei părinților. Imediat plantele furajere s-au aprins și flăcările au cuprins întreaga șură.  

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Slatina, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. 

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la adăpostul de animale, cu pericol de propagare la casa de locuit și la o anexă gospodărească.

În urma incendiului au ars adăpostul de animale, construit din lemn și acoperit cu azbociment, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, și circa o tonă de fân. În incendiu au pierit doi porci și un cal.

Scânteile purtate de vânt au aprins și acoperișul unei case din vecinătate, care a ars pe o suprafață de aproximativ șase mp. Din fericire, focul a fost observat la timp și lichidat în limitele găsite.

Inițial, incendiul a izbucnit din interiorul adăpostului de animale, unde s-au aprins plante furajere.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor doi proprietari afectați și o construcție anexă din prima gospodărie.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere din culpă”.