Trei focuri de armă trase de polițiștii de frontieră care urmăreau un grup de contrabandiști, la Brodina

Polițiștii de frontieră au tras trei focuri de armă, sâmbătă seară, la Brodina, în timp ce urmărea un grup de contrabandiști surprinși în flagrant.

Sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat, către interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul acestea au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. Pentru reținerea persoanelor, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

La scurt timp, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de verificare a zonei. La fața locului au fost descoperite 18 colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 105.000 lei.

Tot sâmbătă, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei, pe raza localității Costileva din județul Suceava, mai multe colete abandonate care conțineau țigări. Baxurile au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări, provenite din Ucraina, în valoare de 47.000 lei. În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Articolul precedentGospodărie cuprinsă de flăcări la Brăiești VIDEO
Articolul următorPremii în bani pentru 20 de elevi cu teze perfecte la BAC și Evaluarea Națională