Indivizii care au atacat cu parul doi agenți de poliție au fost arestați pentru 30 de zile. Irimie George Carabin si Ionel Carabin(tată și fiu) sunt cercetați pentru săvărșirea infracțiunea de ultraj.

Agresiunea a avut loc în data de 30 decembrie, în jurul orei 22.30. Totul s-a întâmplat după ce un echipaj de poliție, format din trei polițiști,  din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului a încercat să opreasă pentru control, pe raza localității Păltinoasa, mașina unuia dintre agresori. Individul a fugit de oamenii legii, dar a fost oprit după aproximativ 300 de metri.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au vrut să-l conducă la spital în vederea prelevării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În momentul în care oamenii legii au plecat de pe loc, autospeciala a derapat.

Unul dintre polițiști a coborât să direcționeze mașina de poliție, moment în care a apărut fiul șoferului fugar. Acesta era înarmat cu o scândură și l-a lovit în fața pe agent. Victima a suferit o fractură de piramidă nazală.

În câteva minute la fața locului s-au adunat mai multe persoane de etnie romă. Pentru a-i potoli pe scandalagii, victima a tras șapte focuri de armă, șase în plan vertical și unul spre agresor, rănindu-l pe cel din urmă la un braț. În timpul scandalului,  o polițistă, care făcea parte din echipaj, a fost și ea lovită de agresori. La fața locului a fost nevoie de intervenția luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

În cursul zilei de luni, cei doi agresori, tată și fiu, au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentaţi în aceeași zi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Victimele au ajuns la spital. Cei doi agenți de poliție necesită pentru vindecare un număr de 5-7 zile, respectiv 6-8 zile de îngrijiri medicale.

 

Articolul precedentCFR introduce Trenurile Zăpezii. Cât costă o călătorie până la Vatra Dornei
Articolul următorDoi minori au ajuns la spital cu răni produse de la petarde