sursă foto facebook Lucian Baltaru

Șeful Secției de Otfalmologie din cadrul Spitalului Județean Suceava, dr. Georgeta Martiniuc, a fost înlocuit din funcție.

Medicul este acuzat de un sucevean că a venit pentru consultație cu copilul rănit la ochi în ambulatoriul spitalului și a fost chemat la cabinetul său privat.

Lucian Baltaru, tatăl fetiței, a povestit tot ce s-a întâmplat pe pagina sa de facebook.

„Am tot zis că scriu despre asta încă de marți și n-am reușit. O fac acum, pentru că este o persoană ce merită menționată.Duminică după-amiază, esplanada centrala.O zi frumoasa, cald. Am iesit cu copiii cu bicicletele. Întâmplarea nefericită face ca un coleg de-al fiicei mele cu care s-a întâlnit în centru, neavând bicicleta în dotare, a cugetat că e cool să te joci cu niște bețe. Exact. Prin ochii copiilor care merg pe bicicleta. In fine. I-a băgat bățul în ochi, fata a căzut cu tot cu bicicletă și am trecut milimetric pe lângă o tragedie. Durere, ochiul sângera… Am dat fuga la UPU. Am fost preluați destul de repede de pediatru și trimiși de urgență la secția de oftalmologie. Auzisem eu că duminică nu sunt oftalmologi de garda, dar nu prea aveam de ales. Am ajuns la oftalmo. Nu era medic… Însă era o doamna asistentă care poate fi dată ca exemplu de „așa DA”. Am doar cuvinte de lauda la adresa acestei doamne și mă înclin. I-a verificat ochiul și văzul, a constatat o leziune pe cornee, a curățat și a aplicat un tratament. Și ne-a chemat a doua zi dimineața, la prima ora, să ne vadă un medic specialist.

Și de aici începe a doua parte a poveștii…

A doua zi dimineață ne-am prezentat din nou la UPU și am fost trimiși în ambulatoriu, la cabinetul de oftalmologie. Programul era de la 8. Pacienți erau vreo 17 la ușa. Cu noi 18. În scurt timp îmi dau seama ca nu intra nimeni la consultații și intreb pe cineva dacă a venit doctorița. „Pe naiba a venit. Asta vine numa’ când are chef.” – mi-a răspuns un bărbat trecut de 60 de ani. Mult stimata doamnă doctor Martiniuc Georgeta. Doctor Martiniuc Georgeta. Ar fi trebuit sa fie la cabinet de la ora 8…
Am intrat în cabinet și am intrebat asistenta cand vine și de ce nu este deja acolo.
„O sun de la 8. Îmi dă ocupat sau îmi scrie sms <<Să aștepte>>” zice asistenta.
Ies din cabinet. Era deja ora 9 fara 1 minut…
Fac rost de numarul directorului medical – dl.dr.Macovei.
Și sun. Spre surprinderea mea, răspunde prompt și îmi asculta oful. Promite că se rezolva imediat. Și așa a fost. În câteva minute, a ajuns mult stimata doamna doctor într-un suflet la cabinet. Pentru că fetița era singurul pacient copil și cu dureri, ne-a chemat pe noi primii în cabinet. Și în loc să-și facă treaba, a inceput ancheta…!
M-a intrebat daca eu am sunat cumva la director (spune-i acum că tu ai fost, când copilul ți-e în mâna ei…), i-a zis asistentei că TREBUIE să afle cine a sunat, că este IMPORTANT să afle cine a fost la director și de astea.
Consultația a durat 30 de secunde cred și… NE-A CHEMAT LA EA LA CABINET, PE MARASEȘTI, DUPĂ-AMIAZĂ LA 3!!!
M-am blocat. Am venit la UPU ca să-mi fac programare la cabinetul privat al unei…duamne doftor.!?Am ieșit. M-am dezmeticit un pic și am pus mâna pe telefon. Pe cine să sun? Pe directorul medical, că doar a fost atât de amabil… Sună. Nu răspunde. Mă duc spre masină. Mă sună el. „Domnule director, mulțumesc pentru promptitudinea cu care ați intervenit, dar uitați care-i treba… ”
Și-i povestesc ce si cum. Mă invită sa scriu o plângere și să o înregistrez la secretariat. Îi spun ca am un copilaș cu dureri și chiar nu am chef. Insistă de mai multe ori să înregistrez o plângere, pentru că doar astfel putem schimba lucrurile. I-am spus că mă mai gândesc.

Am plecat săgeată la un cabinet privat, fără programare. Am fost consultați de o domnișoară doctor foarte amabilă, care s-a mai uitat probabil și la filme americane.
Mi-a explicat pe larg ce probleme sunt, ce riscuri, ce avem de făcut, când să revenim la control (gratuit), i-a aplicat tratament. Așa, mișto, ca la privat. Și ne-a dat și acasă tratament. Totul a durat 15 minute. Ce a exclamat copilul de 8 ani? „Uau, ce diferență față de spital, tati…”
Am plătit doar 50 de lei consultația și 35 tratamentul. Și pentru ca ne-a rămas ceva timp, am dat o fuga și la spital din nou. Mă convinsese domnul dr. Macovei. Am scris plângerea, am înregistrat-o și pac-pac, am ușchit-o rapid că e mai bine să ne fie dor de spitalul ăsta.

Eeei, și dacă ați citit până aici, să știti că de fapt asta voiam să spun. Dar fără povestea toată, nu prea ați fi inteles…Cine credeți că mă sună a doua zi dimineață la 7,50?
Nu ați ghicit… Mă sună managerul spitalului, personal. Voia doar să-i confirm cele reclamate și probabil să înteleagă mai bine ce s-a întâmplat.
– De ce? L-am intrebat.
– Pentru ca astfel de oameni trebuie să dispară din spital.

Ehehei… Pe voi când v-a sunat ultima dată un manager „de la stat” să vă ceară feedback?

Pentru aceasta, îl felicit pe domnul Râmbu și îi doresc să-și vadă visul îndeplinit: un spital județean la standarde europene.

SCOPUL acestei postări este să vedem jumătatea plină a paharului.
Nu vreau să remarcăm medicii care nu își fac treaba și să-i facem notorii, că pe aștia îi știm. In schimb, aș vrea să remarcăm acele persoane care își fac treaba PESTE așteptări și care pot schimba sistemul: Directorul Medical Dr. Macovei și Managerul Râmbu Vasile.

PS: Numărul de telefon al Directorului medical este afișat pe toți pereții spitalului, nu am intervenit la vreun general pentru a-l obține…”, a scris bărbatul pe facebook.

În cursul zilei de miercuri, 03 aprilie, Georgeta Martiniuc a fost înlocuită din funcție. În locul ei a fost numit medicul Anca Trifina.

Articolul precedentO țigără aprinsă aruncată dintr-un tren a provocat un incendiu la pădurea de pe raza localității Costâna FOTO
Articolul următorBărbat din Probota, găsit carbonizat în casă VIDEO