Șeful IPJ Suceava, amendat cu 5.000 de lei de un subaltern

adrian buga alexandru duțuc amendat

Caz inedit la Suceava, unde șeful Poliției Județean a fost amendat cu 5.000 de lei de un subaltern care nu a putut trimite citații într-un dosar.

Inspectorul șef al IPJ Suceava, comisarul șef Adrian Buga (foto stânga), a fost amendat un subaltern. Inspectorul principal Alexandru Duțuc (foto dreapta), în calitate de organ de urmărire penală care instrumentează dosare, nu a putut trimite o serie de citaţii într-un dosar, în lipsa unui contract cu Poşta. În această situație, ofițerul de la Poliția Rutieră i-a solicitat în scris șefului său rezolvarea problemei, însă nu a primit niciun răspuns. Nemulţumit de lipsa de reacţie, ofițerul a aplicat amenda de 5.000 de lei.

Ulterior, conducerea poliţiei judeţene i-a transmis polițistului că problema contractului nu poate fi rezolvată la Suceava. Rezolvare ar trebui să vină de la București. IGPR a trebui să încheie un contract valabil pentru toate inspectoratele de poliţie din ţară.

Sancţiunea de 5.000 de lei i-a fost aplicată șefului IPJ Suceava, în calitate de împuternicit la comanda poliţiei judeţene.

Amenda a fost contestată de către acesta invocând, prin jurist, că sancţiunea nu a fost aplicată cu respectarea normelor legale. Judecătoria Suceava a anulat amenda judiciară, nefiind „aplicată cu o bază legală clară”, au stabilit judecătorii.

Amenda a fost dată în cadrul unei anchete penale începute din 2015, scrie Monitorul de Suceava. Ancheta se află sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Inspectorul principal Alexandru Duţuc lucrează în Poliţia Rutieră de 9 ani, perioadă în care a fost plecat și într-o misiune internaţională în Sudanul de Sud.

Articolul precedentMinistrului Educației, Valentin Popa, nu-i e teamă de remaniere
Articolul următorFuncția de procuror șef al DNA Suceava, scoasă la concurs