Funcția de procuror șef al DNA Suceava, scoasă la concurs

procuror șef mihaela mihai popa concurs

Direcția Națională Anticorupție organizează concurs pentru ocuparea funcției de procuror șef al serviciului teritorial Suceava. În prezent, funcția este ocupată prin delegare de procurorul botoșănean Mihaela Mihai Popa (foto). Termenul limită pentru depunerea dosarelor expiră la 8 octombrie.

Funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial DNA Suceava a fost scoasă la concurs de structura centrală a parchetului anticorupție. În prezent, funcţia este deţinută de procurorul botoșănean Mihaela Mihai Popa. Aceasta a a preluat conducerea DNA Suceava la 1 aprilie 2014. Iniţial, Mihaela Mihai Popa a fost delegată să preia funcţia de procuror şef, după care a susţinut un concurs pe post. Mandatul de trei ani a expirat în decembrie 2017, iar Mihaela Mihai Popa a fost din nou delegată să exercite atribuțiile de procuror șef. În iunie 2018, delegarea pe funcțiea de procuror șef i-a fost prelungită cu încă șase luni.

Procurorii care doresc să-și depună candidatura, se pot înscrie până la data de 8 octombrie 2018. Cererile pot fi depuse la cabinetul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție. Cererea va fi însoțită de un curriculum vitae, o serie de declarații tip, un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează, zece lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea și orice alte înscrisuri considerate relevante.

Câștigătorul concursului este numit în funcție de Consiliul Superior al Magisraturii, la propunerea procurorului șef al DNA.

Articolul precedentȘeful IPJ Suceava, amendat cu 5.000 de lei de un subaltern
Articolul următorUn bărbat din Frasin a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut de pe acoperișul unei case