Protest al procurorilor suceveni anunțat pentru ora 15.00. Parchetele își suspendă activitatea pentru două săptămâni

Procurori de la Parchetele din Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc vor protesta, marți, de la ora 15.00, în fața sediului din Suceava, și își suspendă activitatea pentru două săptămâni.

„În urma votului exprimat, în unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a hotărât faptul că orice dialog în vederea adoptării unui act normativ în domeniul judiciar, trebuie iniţiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, motiv pentru care insistăm în abrogarea imediată a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 de modificare a legilor justiţiei, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 137 din 20.02.2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii”, a transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a stabilit suspendarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, constând în programul cu publicul, în următoarele două săptămâni, cu excepţia cererilor de eliberare dovezi de circulaţie şi acte de deces, urmând ca toate cererile, plângerile şi memoriile să fie înaintate de petenţi prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă, conform dispoziţiilor procesual penale în vigoare.

În unanimitate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât că procurorii vor participa marți, de la ora 15.00, la un protest în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, la care se vor alătura şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc şi procurori din alte structuri ale Ministerului Public, de pe raza judeţului Suceava.

Totodată, în unanimitate, s-a stabilit delimitarea de Asociaţia Procurorilor din România, având în vedere poziţia exprimată de conducerea APR, fără consultarea prealabilă a procurorilor, întrucât asociaţia nu reflectă interesele procurorilor raportat la realitatea juridică actuală.

Articolul precedentTineri din Suceava, Neamț și Harghita, premiați pentru promovarea patrimoniului local
Articolul următorTânăr din Vicovu de Sus, depistat două zile la rând conducând fără permis. A fost reținut pentru 24 de ore