Un tânăr de 20 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost reținut de polițiști după ce a fost depistat două zile la rând conducând fără permis.

Astfel, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, supraveghere şi control a traficului rutier pe strada Daciei, pe raza oraşului Vicovu de Sus, luni seară, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism despre care existau indicii cu privire faptul că persoana care îl conduce nu posedă permis de conducere.

La volan a fost identificat tânărul de 20 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest aparatul indicând valoarea 0.00 mg/l pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la sediul poliţiei orașului Vicovu de Sus, iar în urma a verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că „nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere”. Acesta a fost sancționat pentru faptul că autoturismul condus nu avea asigurarea RCA valabilă, avea ITP -ul expirat, nu a avut asupra sa documentele personale și cele ale autoturismului, precum și faptul că nu a purtat centura de siguranță obligatorie, iar ca măsură complementară s-au reținut plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Potrivit polițiștilor, tânărul mai fusese urmărit în trafic și duminică seară. Atunci, acesta a reușit să fugă de oamenii legii.

S-a dispus reținerea șoferului de 20 de ani în baza ordonanței de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii efectuează în cauză cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

„IPJ Suceava a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier.  Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic. Nu vă riscați viața, libertatea și viitorul! Respectați legea!”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentProtest al procurorilor suceveni anunțat pentru ora 15.00. Parchetele își suspendă activitatea pentru două săptămâni
Articolul următorUrmărit general, depistat în Vama Siret