Adina Colomeischi

Promovarea rezilienței prin educație a fost obiectivul unui proiect Erasmus+ derulat de Facultatea de Științe ale Educației din cadrul USV.

Proiectul ERASMUS+ a fost derulat în perioada 2016-2018. Proiecyul a fost derulat de Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. De tip parteneriat strategic pentru educație universitară, proiectul a avut ca obiectiv principal promovarea rezilienței prin educație.

Proiectul a urmărit optimizarea calității și relevanței studiilor universitare prin focalizarea pe dezvoltarea unei curricule inovative, relevantă pentru contextul socio-economic european. Proiectul a propus construirea de medii de învățare prin formarea profesorilor care să promoveze reziliența și dezvoltarea armonioasă a copiilor marginalizați, oferindu-le instrumente, resurse și contexte de învățare care să faciliteze învățarea academică și socio-emoțională și, prin urmare, să faciliteze incluziunea socială și practicarea cetățeniei active.

Proiectul a întâlnit șase universități partenere din Europa, sub coordonarea Universității din Malta. Pe lângă USV, au mai fost implicate Universitatea Rijeka, Croația, Universitatea Lisabona, Portugalia, Universitatea Pavia, Italia și Universitatea Creta, Grecia.

Proiectul a urmărit dezvoltarea unui program de masterat în domeniul promovării rezilienței în școală, prin formarea profesorilor. În perspectivă, Facultatea de Științe ale Educației urmărește continuarea parteneriatului prin propunerea unui program de master internațional.

Articolul precedentGospodării și drumuri inundate, o casă luată de ape, școală și biserică în pericol, în urma ploilor torențiale din ultimele două zile VIDEO
Articolul următorUSV derulează proiectul Motivație Academică în Științe Inginerești