USV derulează proiectul Motivație Academică în Științe Inginerești

Motivație academică în științe inginerești este titlul unui proiect dedicat studenților din anul I, derulat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

USV anunță că derulează un proiect intitulat Motivație Academică în Științe Inginerești. Proiectul este derulat în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Aflat în plin proces de implementare în intervalul 2017 – 2020, proiectul este dedicat studenților din anul I. Proiectul cuprinde un set complex de activități de tutoriat studențesc, organizarea de cercuri și activități nonformale de motivare și orientare în carieră.

În primele șase luni de implementare, au beneficiat de proiect 120 de studenți. Este vorba de studenți din anul I ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din Suceava. Beneficiarii provin din grupuri dezavantajate sau se află în situații de risc. Ei au beneficiat de activitățile organizate de 12 cadre didactice și 10 studenți voluntari din anii terminali.

Cele mai apreciate activități au fost cele de consiliere profesională și tutoriat. Workshop-urile au pus în evidență dezvoltarea exponențială a tehnologiilor moderne și impactul lor asupra societății. Vizitele de studiu la muzee, contactul direct cu mari companii naționale cu activitate în domenii prioritare în Romania (IT, energie, mediu) și deplasările organizate pe platforme de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

O primă evaluare indică faptul că trecerea tinerilor de la mediul preuniversitar la cel universitar se produce cu ușurință. Totodată, studenții suceveni din anul I au motivația necesară parcurgerii pregătirii de specialitate, aspecte ce facilitează integrarea acestora în firme din domeniul calculatoarelor, informaticii, energeticii sau al sistemelor electrice.

Articolul precedentPromovarea rezilienței prin educație, oportunitate pentru comunitatea educatorilor
Articolul următorPancreatita a răpus-o la doar 18 ani ani pe tânăra din Poiana Stampei